» 3 snabba

  • På fredag ska jag vara ledig för ska till Flyinge med Sara. Hon ska på casting till ponnyakuten med sin häst dante som är som är lite fjantig..

 

  • Till helgen ska jag på årets första utomhustävling som går på udden. Det är sista omgången i ponnyallsvenskan. Ska även hoppa två La som jag inte har gjort innan.

 

  • Jag kommer att sommajobba hemma hela sommaren. Låter kanske tråkigt men pappa ger bra betalt. Så kommer att måla hela sommaren typ

 


» Nostalgi time!!!

hehe länge sen man hörde dessa låtarna
Älskade dom då och älskar dom nu!
 
 
Barnsligt. ja jag vet.
Men vet inte en ända hästtjej som inte gillar spirit liksom!

» Grattis på dig Nellie bellie plutt

Eftersom jag har sån tur och vet Nellies lösen och email till bloggen (och typ alla andra sociala ställen) så smyger jag in här. 
 
Idag fyller min allra bästa vän år, min andra halva, min yin, min puff, min fru alltså ja allt man kan komma på. Bara ni förstår att Nellie är en stor del av mig. Men nu ska vi inte prata om mig utan Nellie. Idag är hon hela 16 bast. Hon får börja övningsköra och typ gå på coola fester och ja... Jag vet inte så mycket som händer när man är 16 förutom att jag önskar att jag själv vill vara 16. Och snart kommer hon sluta skolan också. Gå över till dom större klasserna på gymnasiet och lämna mig ensam kvar på vår lilla Cp-skola. 
 
Med Nellie har jag alltid roligt, hon gör så jag kan garva rakat ut och ha ett leende som når upp till öronen. Jag mår alltid bra med henne och jag vågar vara mig själv. Hon vågar bjuda på sig själv och hon är så otroligt snäll. Alla skulle behöva ha en vän som Nellie. Hon är en av dom vännerna jag är bekvämast med och som jag kan göra vad som helst med. 
 
Men ah på vilket sätt finns jag i Nellie liv. Jag är tex den som typ alltid filmar på Nellie tävlingar (även jag som lägger upp dom, hehe) Jag har fotat vinterbilderna på henne och Latte, även dom nya bilderna på henne. Jag fixar hennes design. Jag är även den stackars männsikn som satt i pulkan när vi tolkade med Gina... Hahaha jag satt och asgarvade ordentligt.  Och jag finns där för henne. Nellie kommer alltid stå mig nära och jag hoppas hon får den bästa Födelsedagen och köper massa snygga saker på hästmässan!  (bara lite avis...) 
 
Och Nellie är även den som ska följa med mig till Ponnyakuten castingen! Hur grymt?  Så hon ska få vara min lilla fotograf. Vi ska även på fullt ös Kalmar om 3 dagar med några andra goda vänner! Kommer bli as grymt även de! 
 
Ni som inte har fattat vilken underbar,konstig människa Nellie är ja ni har nog inte fattat mycket i livet. 
 
puss puss Nellie och GRATTIS! You know I love yooouuu
 
 
 
 
 
lägger in en normal bild på mig så att ni inte tror att jag ser alltid så jävla retarded ut! 
 
 
 
 
 

» Sweet 16


Ja idag fyller jag 16 bast och befinner mig i mina drömmas paradis! det är inte alla som får fira sin födelsedag under samma tak som Roffe, Malin, Kittel... ja ni förstår.

Det är inte precis så att man vaknar upp som en helt ny människa precis. men lite kul måste jag erkänna att det är att fylla 16. Man får ju börja övnings köra och allt!

Men uppdatera mer senare idag.


» Scandinavium

Detta är det jag kommer att se de dagar jag är i Scandinavium!

09:00 YOUNG RIDER – FINAL 1,45m.

10:20 GP PONNYN – FINAL

11:30 SHOW – AGILITY

11:50 SHOW – MOUNTED GAMES Fyra lag tävlar i ponnystafett.

13:20 FEI WORLD CUP™ DRESSAGE – GRAND PRIX KÜR

18:00 INTERNATIONELL HOPPNING tidshoppning

19:40 SHOW – TÖMKÖRNINGSKADRILJ

20:50 GÖTEBORG TROPHY – INTERNATIONELL HOPPNING 1,55M

 

SÖNDAG 28 APRIL

 

09:30 INTERNATIONELL HOPPNING, “SPEEDFINAL” 1,45m.

11:00 SHOW – AGILITY

11:25 SHOW – MOUNTED GAMES, FINAL Fyra lag tävlar i ponnystafett.

14:00 ROLEX FEI WORLD CUP™ JUMPING – FINAL 3

Se mest fram emot världscup finalen!


» black

 
Svart bakgrund
En specialere som är populär i bla träns-reklamer är att ha hästen mot en svart bakgrund, lite som att hästen kommer ut ur mörkret. Det är ett väldigt lätt sätt att få till en snygg bild utan att behöva tänka på störande saker i bilden, det är bara hästen som är i centrum. För att få till det svarta måste man lura kameran lite, placera hästen mellan två olika belysta områden, tex i dörren till stallet eller ett ridhus. När du exponerar efter ljuset utomhus så blir området innanför dörren svart. Om det är starkt solsken så ska du försöka undvika att ha hästens huvud direkt i solljuset, det kan annars se lite konstigt ut och ge många mörka skuggor
 
Mina kort blir inte särskilt bra. men det beror på att våran kamera suger. huvudsaken är att det funkar. Om det blir lite konstigt går det alltid att fixa i Photoshop ;) Jag brukar få lägga på skuggan så blir det svart. det kanske inte är helt rätt men funkar för mig.
 
efter redigering:
innan redigering:

» SOL

Åh blev så glad idag!!!! :D
Blev lite lätt röd när vi satt ute på matten idag.
Det låter kanske lite konstigt men jag är en sån mupp som inte blir solbränd. Förra sommaren blev jag verken brun eller röd hur mycket, eller hur länge jag solade. Det var frustrerande! Jag skämdes att vara så vit när alla va solbrända. Men det verka har ändras för satt ute 40 min och fick färg! Det spelar inte någon roll vilken färg det va för jag är glad för allt jag kan få!


» Gothenburg Horse Show 2013

Ja jag ska dit!
Plus att det kommer bli bästa fördelsedagen ever eftersom jag fyller år på Lördagen! kan det bli bättre? Kommer köpa mig själv något riktigt snyggt på mässan.  
 
Åker på fredag efter skolan. vi blir full bil eftersom Mamma, mormor, 2 kusiner och jag ska med. (Mormor ska inte med till Göteborg). Vi ska gå på både Lördag och Söndag och se massor av spännande saker och förhoppningsvis gå på mässan länge nog. Vi ska bo hos min moster (http://anneand.blogg.se/) som bor drygt en timme från Göteborg. Hon och bebisen (i magen) ska med till Göteborg (får en kusin om en månad).
jag har inga planer på vad jag ska köpa ännu men det blir nog lite spontan köp... hehe
 
Jag älskar verkligen känslan att vara där. Stämningen är på topp och spänningen stiger dag efter dag,höjdpunkten är såklart världscup finalen!

» lite kul

Ni har väll inte missat att gilla Göteborg horse show på Facebook?
där får man uppdatering om vad som händer både bakom och på arenan. Från början till slutet.
så gå in och gilla Gothenburg Horse Show på Facebook!
 
lite som hänt i veckan:
 
 
 
 

» KHSK

Tävlade för några veckor sen. Har ju inte skrivit något om det ännu.

Hoppade Lb och La i Kalmar.
I Lb blev han lite stark på linjerna i omhoppningen och kom för nära och rev två hinder. Lite retfullt men känslan va bra.
I La såg jag till att ta tillbaka han ordentligt och det lönade sig. Kom perfekt på alla hinder men rev första i kombinationen. (Han slarvade tror jag).
Men lyckades trotts allt knipa sista platsen. Så åkte hem med en fin röd rosett, en lillebrors bästa (kola burk) och 140:- på tdb!
Det visades även vara många som tog kort! Minst 3 st olika fotografer som tog kort på mig!:)


» Hoppträning x2

Årets första uteträning och min första träning på stor häst avklarad!!
Åkte med både Latino och Chamonix till Heléne för en hoppträning.

Först hoppade jag Latino och det gick kalas. Han var lite spänd och het (tror att det va för att det var första ute) men han hoppade stort och fint. Hindrena låg på 110-115 på slutet och något enstaka låg på 130 enligt Heléne.

Chamonix va lite som en pinne att rida i början... Mycket att titta på. När hon började slappna av kunde vi börja hoppa lite. Hon testade mig lite och sprang vid sidan men efter någon värdefulla råd från Heléne fixade vi hela banan Utan konstigheter. Hoppade både grind och plastbale.

Är supernöjd med båda hästarna och längtar till nästa träning.


» Hej igen!

Har haft en oplanerad blogg paus, men nu ska jag igång igen! 
Sara har snyggat till lite här. Och jag tackar och bugar. Kommer bli mycket roligare att blogga nu!:)
 
tagga skolan nu + nationellt prov engelska (är sjukt nervös)