» Veckan

Idag fick jag min MacBook air och åh vad den är snygg! Fattar inte så mycket men lär mig nog snart. Tänkte köpa mig ett "skal" så den blev lite mer personlig och skyddad. Någon fräck färg som sticker ut. Turkos kanske. Jag ska till Ullared nu i helgen så får väll kolla vad dom har för något, annars får jag skicka efter något.
Skolan är super bra och klassen är ju bäst. Är verkligen taggad inför denna terminen! Allt kan hända.

Latte är lydig i ridningen och allt är som det ska. Så vi förbereder oss för Smålands mästerskapen (DM) nästa helg, 2 dagars. Lb, Lb+ och La (eller Lb om det går dåligt). Kommer bli skoj!

Och i söndags hoppade Chamonix sin fösta tävling- P&J i Torsås. Hon skötte sig över förväntan men va lite dum på banan och stack förbi ett läskigt hinder hela tiden. Så tänkte träna lite extra på det till nästa gång. Det tar ju bara 15 min att åka upp dit.

Men nu sitter jag i bussen och har inte så mycket och göra. Men när jag kommer hem tänkte jag springa en runda och sen rida på åkern. Latino ska få ha ett riktigt galopp arbete.


» Fredag!

Äntligen är fredagen här! Och jag har klarat av en vecka på Kagg! Allt har varit kanon men man är ganska trött. Klassen är go och lärarna är helt ok. Nästa vecka ska vi börja följa schemat och få våran MacBook. Men sen nästa vecka igen blir det inte lika kul, för då ska det vara insparken. Å vill inte! För er som inte vet vad det är så ska alla nya bli mobbade av de äldre typ i det stora hela.


» Lars kagg

Först skoldagarna är avklarade. Första dagen hände verkligen inget så struntade i att skriva om den. Vi fick bara massor av papper och slutade innan lunch.
Idag har vi haft en poäng jakt.
Det var helt CP då tvåorna (som höll i tävlingen) gjorde allt för att skämma ut oss.de delade in oss i grupper på 5 och Det var olika stationer som man skulle samla poäng på. man skulle tex. bada i det äckliga vattnet eller springa i bara underkläder mitt i stan. Det fanns ju andra saker oxå som sjunga och dansa utanför baronen eller att killarna skulle vaxa benen. Haha det va galet. Tror vår grupp kommer sist då ingen ville bada eller springa halvnaken. Så vi hoppade över typ hälften av stationerna. Efter detta gick vi till havet och spelade volleyboll turnering mot de andra Teknik klassenarna. Det var asaballa kul!


» Loppis

Va ju på loppis idag på KHSK. Vi sålde en hel del och skrapade ihop 600:- plus pengarna för min kavaj. Mamma fyndade lite men jag fick åka hem tomhänt.
Är hemma nu och ska ta en tupplur innan jag går ut och kör ett styrke/hopp pass med Latte. Kan ta upp övningen på bloggen ikväll. Den är ganska kul.


» Iron Man

På väg till Kalmar för att kolla på alla som springer/simmar/cykla iron man. Vilken prestation dom gör! Det tar 8 timmar för vinnaren att komma i mål! Så det är ju sjukt vad man kan göra om man bara vill.
Kommer även försöka shoppa lite om det inte är allt för mycket folk.

Får se hur jag rider idag. Skulle vilja rida ut men det är ju bocka jakt så får inte. Kanske longera honom idag.
Imorgon ska mamma och jag stå vid ett loppis stånd vid KHSKs tävling. Förklara mer då.

Bilder från förra helgens tävling


» MacBook <3

Förlåt ännu en gång för sämst uppdatering! Men sanningen är att jag nästan aldrig sitter vid datorn. Istället blir det dåliga inlägg från mobilen då och då, och det är ju inte så kul.

Men snart kommer en ny värld öppnas för mig då jag ska leva, lära och vara social genom min MacBook air. Som jag får (låna) av skolan. Den kommer följa med mig överallt och ska försöka uppdatera bloggen när jag åker buss. Kommer ju få börja pendla mellan Torsås och Kalmar som tar ungefär en timme. Kommer bli segt men helt klart värt det. För teknik på kagg känns som gjort för mig. Jag hoppas att allt kommer bli bra. Är bara så nervös! Vet inte riktigt va jag ska ta mig till. Jag har gått på samma skola i 10 år!!! Visst jag har bytt byggnad och klass 2(/3?)gånger men det räknas ju inte. Och nu ska jag börja på ett ställe där jag Max besökt 3 gånger typ och inte känner några. Hjälp jag kommer gå vilse känner jag. För kagg är enormt.
Det är nog lättare för dom som fick börja ny skola i högstadiet så dom vet redan hur det är men det vet inte jag.
Det är ju skönt att slippa torskolan men Kagg känns så stort och främmande...
Jaja det är väl alltid lite spännande när det är början på något nytt.

MacBook air


» Måla,måla och måla!

Håller på att måla stallet. började 10.30 idag och kom in 18.30 så är helt slut i hela kroppen.
Än så länge har jag målat det vita i alla tre boxarna och idag målade jag de grå i Chamonix box. det tar tid men fint blir det! blir fler bilder när det är klart.
Är riktigt nöjd med färgen, blir superfint!
 
Före
 
efter
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Västervik

Tävlade i västervik i lördags (den 27) körde nästan i 3 timmar så aa det var för långt för att åka för en dag men vi gjorde det ändå!
La- han kändes spänd och tittig på banan och stog emot hela tiden. Han sög inte till hindrena utan jag fick kämpa som en djur för att få över honom. Han rev ett så kom inte till omhoppning. Banan var svår och många ute. Så jag är ändå nöjd.

La+ banbyggaren hade börjat bygga om banan medan jag red! Vissa hinder var lägre och bommar låg ivägen, kombinationen va för b-ponnysar! Haha vet inte vad jag ska säga eller om det hade någon inverkan av vårat resultat. Men tycker iallafall att det var dålig stil av, domarna, banbyggarna och personalen.

han var mera framme och glad men jag tog i han innan fyran, låg lite stort och tog till baka för att lägga till ett galoppsprång men istället blev det för tajt. Så ett stopp. Sedan litade han inte riktigt på mig kändes det som. Så blev ytligare ett stopp på 6an. Trodde jag hade blivit ute. Men hoppade avd.b så det är 3stopp som gäller. Så de sista hindrena bet jag ihop och red. Kom iallafall runt även om det såg lite sådär ut. Slutade på 16 eller 20 fel (2 rivningar oxå) Men det kändes ok för att vara debuten på 115. Nu är det bara att fortsätta träna.