» Hemma!

Är så så såååååå TRÖTT! Tävling i tre dagar tar verkligen slut på krafterna. MEN nu är jag hemma och ska sova gott i min egna säng. Imorgon ska varenda detalj skrivas ner i ett eller flera inlägg. Film och sånt kommer senare.


» Bjuttan hoppar

 

» Träning


Chamonix:
Hon skulle hoppas. Fick jobba henne ganska mycket innan vi började hoppa. Det gick ju riktigt bra, hon lyssnade och sprang inte iväg. Jag har haft lite jobbigt att rida henne innan då hon har tagit bettet några gånger och vägra lyssna men det verka hon har slutat med nu.
Hoppade lite läskigare hinder. Hon kollade lite men det var lätt att övertyga henne att hoppa. Fick öva på att vänta på hindret och oj vad hon hoppade! Hindret låg kanske på 90cm men hon hoppade det som det var 140! Jag skämtar inte hon var skithögt över. Helene tyckte att jag snart skulle tävla henne :)

Latino:
Jobbade igenom honom ordentligt, mycket intensivt i både trav och galopp. Fick bra tipps från Helene och vet vad jag ska jobba med framöver. Har varit lite trassligt nu ett tag då jag har fått lite olika tipps från tränare så har blivit lite pannkaka utav allt. Känns känt att ha han genomjobbad nu innan tävlingen!


» Dagen

Idag är det riktigt skit väder. Men det gör inget för idag ska jag åka till smedby och få en massage. Ska även kolla så inget är låst men troligen är min höft låst som vanligt så kommer att knäcka den.

Latino ska få longeras ett tag. För han har nog lite träningsvärk från igår, precis som jag.

Ska även packa en massa. Kläder, tävlingskläder,hopp utrustning och vanlig utrustning mm. Kommer att åka tidigt imorgon och rida han lite lätt där. Men så kommer min dag se ut. Ska försöka skriva ett inlägg om träningarna igår.


» Outfit

Så här kommer jag se ut under helgen!
 
 
Fredag
 
 
 Lördag
 
 
 
 
 
Söndag
 
 
 
 

» Skitdag

Hm finns inte så mycket roliga saker att säga om dagen.
Skulle tvätta stallet (ska måla stallet) och högtryckstvätten funkade inte som den skulle... inget blev rent. Så lätt va det att slösa bort 3 timmar på ingenting. Får göra om allt imorgon.
Eftersom tiden tickade iväg så blev första ridpasset vid 8. Ridpasset började bra men sen fick Latino hjärnspöken och tyckte det fanns spöken i ena hörnet av paddocken. Han lyssnade inte alls och körde bara upp huvudet. Nästa ridpass på Chamonix gick oxå sådär. Hon tog bettet och stack några gånger men i slutet var hon riktigt fin. Kom in kl 22.00 typ

Imorgon skulle jag ha tränat för Helene med Chamonix men eftersom Latino var som han var idag ska båda tränas. Chamonix i hoppning och Latte i dressyr.

Men alla måste faktiskt ha skitdagar ibland annars gläds man inte utav de bra:)


» Kavaj

Är grymt sugen på att köpa en ny kavaj. Letar på hästnet nästan varje kväll. ska nog försöka sälja min Jw kavaj då jag tycker färgen är tråkig och modellen pösig.

drömkavjen just nu är en brun spooks kavaj men det kan ju alltid ändras. Men den ska helst vara brun!
 
Skulle även behöva ett par nya "hemmastövlar" då mina är helt sönder. Vet inte vilka jag ska ha men de ska inte vara för dyra. Ska kolla när jag är på hööks nästa gång.
 
 
 

» Meeting!

På torsdag åker jag, mamma, pappa, min lillasyster och mormor till Tingsryd med två husvagnar och en hästtransport och en Latino.
Det är Börjes cup jag snackar om. 3 dagars med typ 80 startande i varje kategori! Sinnessjukt! Men hur kul som helst. Det är en utav de största tävlingarna på året!
 
Förra året när vi var där så kommer jag ihåg att alla gick banan mellan sina kategorier istället för att gå mellan  klasserna. Det kändes ju jättehögt med 100 när man är van att gå på B-ponny höjd.
Det är människor från alla  Sveriges hörn och det är kul att se annat folk oxå.

Men dessa klasserna blir det iallafall:
Fre: kval 1- Lb
Lör: kval 2-Lb och kval 3-  La
Sön: tröstfinal- Lb eller final- La A0;1
Hoppas det går bra i kvalen!!!!!
 
 
 

» 2,5 år....

Var har tiden tagit vägen? Jag har ägt Latino i 2,5 år och ändå känns det som det var igår jag köpte honom!
Men under dessa 2,5 åren har både Latino och jag förändras. När jag provred Latte kunde jag ingenting, jag visste inte änns hur man tog på en martingal! Jag hade ingen erfarenhet utav heta hästar men ändå var det den hästen jag valde. Jag kunde knappt kontrollera honom på provridningen. Kändes lite som folk pratade bakom ryggen på mig... "oj undra hur detta kommer gå" typ. Men Latino är det bästa valet jag har gjort i hela mitt liv.
Jag kämpade med den lite halvgalna hästen, tog till mig allt från ridlärarna för att sedan kämpa stenhårt hemma. Och nu är han inte samma häst längre.  Jag får jätte ofta höra på tävlingar, träningar och annat att "är det här verkligen Latino, jag kände inte igen han först"  eller "Du hart gjort ett jättebra jobb med honom" det glädje mig alltid lika mycket <3
Det känns lite otroligt att jaghar gjort denna skillnaden på Latino!
 
 
vinter 2010/11
sommar 2012
HEHE det är ju inte så vackert  (kolla min sits! vad ör jag?)/\
                                                                                             l
 
 
 
 
 
 
 

» Sommarjobbet klart

Har ju haft Bjuttan hemma hos mig nu i några veckor. Stina och Loella (ägarna) ville att jag skulle rida henne tills hon skulle lånas ut. Hon bockade när man fattade galopp så de ville dom att jag skulle fixa. Jag skulle även hoppa in henne och såklart förbättra konditionen.
Blev riktigt nöjd med resultatet. Hon var mycket lätt att arbeta med och hade en bra inställning till hinder. Bockandet slutade redan första veckan. Jag travhoppade henne först och slutade med att hoppa en bana på 60 cm. Hon fick oxå en bra kondition. Sakna henne <3


» NÖRD

Har jag nämnt att jag älskar vampyrböcker.
Det började redan på mellanstadiet då alla tjejer läste Twilight, inklusive mig. Tyckte såklart att dom va superbra så såg på varenda film. Men nu har det varit lugnt ett tag tills jag läste house of night böckerna. En vän tipsade om den, hade bara tänkt läsa första boken men blev fast i den långa serien (12 böcker). Där efter blev det nästa serier vampire Academy. (bästa serien!!!) och därefter Fallen ängel serien, men den handlar inte om vampyrer. har även kollat lite på True blood men den var sjukt dålig(kolla inte på den)
och just nu kollar jag på vampire diaries 24/7
 
hehe jag tror jag är lite knäpp XD

» Sommastuga in my <3

Ska fira midsommar i våran sommarstuga. Sara kommer i morgon och vi hade tänkt att sova i tält utanför! Spännande
Förhoppningsvis blir det en runda med båten (Larz-Kristez) ska försöka åka ringen eller wakeboard efter.(stavning?) (som en snowboard på vatten)


» Äskar denna bliden!

Ser ni frambenen eller!!

» Bjuttan

Idag så åkte Bjutan. Känns lite tomt i stallet.
Lite bilder på henne som jag tog
 
 

» Wow

Snyggt och enkelt från GG! (älskar det grå)
 
 
 
 

» Otto träningen då

såklart glömde jag kameran och allt men träningen var mycket givande och rolig.
 
Vi var bara två i gruppen så fick mycket hjälp. Vi hoppade bana på 7 hinder, fick öva på att hålla ihop och ha burna händer, då det är min svaga länk. Har blivit som en ovana att sära och trycka ner händerna. MÅSTE ÖVAS BORT NU! Så mamma har lovat att tjata på det om hon ser det.
 
Latino skötte sig excellent, hoppade banan när det låg på 110 och det var lätt som en plätt! Otto var mycket nöjd med mig och tyckte det var imponerande att jag hade förändrat min ridning under ett ridpass (med händerna då).
 
Tycker Ottoträningarna bara blir roligare och roligare. Jag har börjat skämta lite mera med han och vi diskutera min  ridning tillsammans så att han får min uppfattning utav ridningen. Jag tycker det är viktigt att man kan göra det med sin tränare för då har dom större chans att hjälpa en.
 
 
 

» Otto träning idag!

Tagga Otto träning hos helene idag. Kommer bli stek hett i denna värmen men det spöregna i alla fall inte! det är alltid lika kul med Otto träning särskilt när det är på "hemma plan". Jag hoppas att vi ska hoppa bana men vet inte riktigt då han har många nyare elever idag. (Det är första gången han kommer till Helene)
Ska be mamma filma nu när kameran funkar som den ska.
 
Vad händer mer idag då? jo det blir nog sista/näst sista ridpasset på Bjuttan idag. Känns lite motigt då hon är så rolig att rida. Kommer bli lite tomt i stallet....
 
Har typ solat, diggat musik och sovit fram till nu men nu ska jag käka pasta och köttfärsås! ses!
Han är lite sur på bilden men tycker att den visa - P O W E R

» Sommar!

Ok nu är det sommarlov och allt så nu kan jag inte skylla på att jag inte har tid att blogga. Jag kommer börja skriva inlägg varje dag framöver + när jag börja skolan kommer jag få en egen bärbar dator av skolan så då blir det ju också lättare att blogga! :D
 
Jag har en massa saker att skriva om men jag spara lite på dom så att det inte blir helt tomt sen. Det har hänt en hel del sen jag skrev något sist så det kommer nog snart! just det min kamera fungera igen så kan lägga in alla filmer från ölandshoppet mm. har faktisk redan fixat filmerna!
  l
  l
  l
  l
 v
 Ölanshoppet! första klassen Lb en 3e pl
 
 
KHSK bästa tävlingen ever! har inte skrivit om det för när jag skulle göra det försvann ju hela skiten. Men i Lb vann jag både tidshoppningen och kom på delad förstaplats i stilhoppningen. Och i La så nollade jag! han var stark men vi fixade det, första nollan! känns GÖTT! det va en a;0 och jag satsade bara på att komma felfri men tydligen kom jag på en 2a pl! (va inte många felfria) (OBS hon som vann, vann också MSV A dagen efter)
 

» cute

Bdejjbtcyaa5w8b_largeLargeLargeLargeTumblr_mhg7ctyx8c1rzrtwqo1_500_large552757_399252603469947_1786390899_n_large

» Jag sitter på en dröm

Mitt drömjobb är att jobba som beridare/ rida till hästar. Och när Loella och Stina frågade om jag kunde ha Bjuttan ett tag sa jag självklart ja och nu har jag fått mitt allra första jobb. Det kanske inte är så länge men ändå! Kan knappt fatta det! Detta är gnistan till elden liksom. Nu är det bara att jobba stenhårt så att elden tar sig och hoppas att det blir fler hästar att rida. Att få rida och jobba med hästar varje dag är mitt mål.. Min dröm.... Min högsta önskan. Det spelar ingen roll hur länge det tar eller hur många timmar jag måste slita för jag SKA nå hela vägen oavsett om jag måste åka till Skåne, Stockholm, Tyskland. Jag vet vad jag vill frågan är bara hur jag kommer dit.


» The only beauty

The only beauty eller Bjuttan som hon kallas kommer jag ha som tillridningsprojekt fram tills skolavslutningen (2 veckor). Jag ska hoppa in henne då hon aldrig har hoppat med ryttare och ska även öva på galoppfattningarna. Hon kom hem till oss i Lördags och tog några skutt (markarbete) i paddocken idag.

Satte upp 4 st galopp bommar, ett kryss med 3 trav bommar innan, ett räcke med en travbom innan. Jag har alltid hört att det är bäst att travhoppa "gröna" hästar och galoppbommarna har jag redan testat med henne och hon klarade av dom bra. Det känns som hästen hittar rytm och balans på galoppbommarna så vill ha det som en grund.
Bjuttan fattade snabbt vad som skulle göras och var mycket positiv. Hon var mycket pigg och framåt och tyckte det var hur kul som helst! Hon hoppade högt fast hindrena bara låg på 30 cm.

Så allt verkar lovande än så länge vi ska fortsätta lära henne grunderna inom hoppning. Ska även försöka filma/ ta kort när jag rider henne någon gång.