» Goodbye school

Idag har jag mitt sista prov i grundskolan och på måndag sätts mina slutbetyg!! Spännande, spännande! Lyckades faktiskt övertala den strängaste läraren på hela skolan att höja mig i ett ämne fastän att jag suger på det! Kanske ska jobba som någon slags övertalare XD


» Lifestyle

Wow vilken dag! Har kört på hela dagen i 110% utan vila! vilket ha känts så himla skönt. Jag är en person som verkligen gillar att järn i glöden. (Heter det så?)

Först hade jag 2 timmars håltimme på morgonen så gick till farmor och farfar. pluggade 1h och sedan klippte gräset åt dom. I skolan övade vi på en skolavslutnings dans till lunch.
Och efter skolan red jag Bjuttan på ridskolan. Gick kanon!

När jag kom hem var det bara upp på nästa häst. Mamma hade ont i huvudet så jag fick ta Chamonix idag. Det gick ju sådär. Red först ut i skogen och sedan i paddocken. I skogen var hon skitjobbig rent ut sagt. Hon ville inte gå för hon tyckte allt var sååå läskigt och traven gick hon som en struts. Men hon skärpte till sig när vi kom upp till paddocken och skötte sig exemplariskt :D

Sist men inte minst var det lillprisens tur och han var ju för söt idag. Han lyssnade och ja, var sådär goo bara han kan vara! Älska honom <3

Kom in vid 9 tiden och duschade och åt när jag kom på att jag hade glömt packa till klassresan imorgon. Fick lite smått panik men det löste sig.

Så blir skönt att sova efter en så här lång dag


» Kostnaden inom ridsporten

Lädertömmar, sadel, stövlar, stallhyra – kanske en egen häst. Ridsporten är en dyr aktivitet för många familjer. Många familjer med hästintresse vet att fyrbeningarna kan gräva djupa hål i hushållsekonomin. Ridsport är den dyraste sporterna i världen viket alla inte ha råd med. Att lägga flera tusen på ridlektioner eller egen häst går inte. Vilket är mycket orättvist då stallet är en mycket lugn miljö där ungdomar kan vara sig själva. Stallet är inte bara ett ställe där man jabbar hårt för att göra sin häst nöjd utan en plats att koppla av på.

Jag anser att ridsporten borde vara billigare för att flera ska kunna rida. Det skulle inte bara bli bättre för mig som är tävlingsryttare, utan hela ridsporten kommer expanderas och kunna konkurrera med sporter såsom fotboll och innebandy.

Utrustningen borde bli billigare i första hand. Om man vill ha ett par ridbyxor med bra kvalitet ligger priserna runt 800:- vilket är för dyrt för de flesta. Ridkläder borde vara lika dyrt som vanliga kläder och inte kosta dubbelt så mycket anser jag.

I ridsporten är det även mycket vanligt med märkeskläder. Man vill visa att ”kolla jag har pengar och rider mycket bättre än du” vilket är en stor lögn för att utrustningen visar inte hur bra man rider. Jag räknade ut att den sammanräknade summan på utrustningen på ett tävlingsekipage ligger runt 13.500 :- (+) bara för att alla köper märkeskläder som är onödigt dyra.  Detta gör att de som inte ha råd med dessa märkessaker inte vill tävlar lika mycket eftersom att man kanske få känslan av utanför.

Att ha en egen häst är dessutom också mycket dyrt. Man får räkna på 5000 i månaden för mat, stallhyra, träningar och skoning.

Hur kan man minska på kostnaden?

Jo, det måste vi göra tillsammans. För det första måste vi göra oss av med denna märkessaksmanin och billigare och hållbarare rid utrustning borde komma ut på marknaden istället.

För det andra måste staten ge mera bidrag så att ridskolor kan locka fler ryttare med billigare aktiviteter.

Hästar är levande djur och inget djur är gratis, de måste ha utrymme att röra sig, mat, träning, tid och mycket kärlek. Men det känns som att ridsport är en utnyttjad ridsport, alla vi suga pengarna ur en. Jag tror det har blivit som en ond cirkel så att ridsporten har fått en egen inflation som gjort att allt blir dyrare.

Men vad gör man inte för lycka <3 

(ett skolarbete i skolan)


» 5 snabba

  • Ska snart ut och rida världens bästa häst (som jag gör varje dag men ändå :D )

 

  • Har skaffat sommarjobb fast kommer att jobba med henne fram till skolavslutningen. Jag förklara mer i slutet av veckan 

 

  • På söndag ska jag till Torestorp och hoppa en La avd. b. ( har kollat upp så att en nollan räknas)
 
  • Fre-lör ska jag på klassresa till Öland. det blir en lågbudget-resa då våran klass suger på att samla in pengar!
 
  • Fick en kusin förra vecka, Oliver ska han heta <3
 

 


» asså min musiksmak

Hahaha ja vad ska man säga....min musiksmak är väldigt blandad xD
 
 
.

» That feeling!

Tror att jag gjorde bästa dressyrpasset ever på Latino idag. Är sjukt nöjd!!

Red ett dressyrpass för Nina i 30 min idag (fast då är man ensam) Red fram ca. 20 min innan och han var väll helt ok, kanske lite lite spänd om man jämförde med resten utav ridpasset. När det blev dags att börja ridpasset var han igenom jobbad och mjuk. Hon tyckte han hade fått mera muskler sen sist. Blev såklart jätteglad då jag trott att det va fett från allt gräs han har ätit. Hehe..
I traven jobbade han på bra och flyttade lätt undan från skänken. Han Kanske sköt ut bogarna ibland men det är fortfarande bättre än förra gången då han bara sköt ut ena. = Han har blivit mer rakriktad nu.
Galopperade en hel del. Jobbade med att rakrikta, flytta in och ut bak-kärran på volt, och förvänd galopp. De förstnämnda kunde jag redan men snappar alltid upp detaljerna. Förvänd galopp var något helt nytt då jag inte vågat att prova på det. Har trott att Det inte skulle gå att göra med Latino då han byter hela tiden. Men hade fel. Det gick efter några försök då jag gjorde lite småfel hela tiden.
Synd att våran kamera inte funkar just nu annars skulle jag fixa en film för Latino gick så sjukt fint!


» lol, that´s me

 
 
 
 
 
 
 

» fler bilder från Ölanshoppet!

a
a
ö
la

» It's raining men!

Oj försenat inlägg skulle ha kommit upp i söndags men något blev fel.

Det spöregna och åska. Vädret är inte alls lika fint som det var igår. Blev lila röd som en tomat då. Men idag har vi planerat att att åka till stan och shoppa. Så vi lär ju inte missa något utom en regnig vårdag.
Imorgon kommer bästa Sara! Vi ska typ ta kort och rida men om det är sånt här väder veifan vad vi ska göra. Kolla på film? Jaja vi hittar nog på något.. Det gör vi alltid :D


» Utvärdering -Ottoträning

I fredags var det Otto träning. Framridningen gick bra, han lufsade på liksom, han kunde kanske varit lite lägre i formen men han har ju svårt att slappna av. Sen skulle vi hoppa fram. Det var föst travbommar och sedan skulle man travhoppa ett räcke. Det gick åt helvete rent sagt. Han ville bara kasta sig över hindret. Han vägrade trava utan tog galopp på egen hand innan hindret. Men men visste ju redan att travhoppa inte är hans starkaste sid. Fick lite tips från Otto så att han lugnade ner sig en aning.

Sedan blev det ännu mera travhoppning och sedan banhoppning. I slutet gick han faktiskt riktigt fint och jag fick mycket beröm utav Otto :)

Snackade även en stund efteråt med Otto och han sa att han tyckte Latino var en jätte fin häst och att han verkligen gillar Lattes exteriör (Särskilt hans huvud). Snackade även lite om när det blir dags att sälja.... fick beskedet att han har stigit i pris.
Uppskattade verkligen hans beröm. Att få lovord från en A-tränare är aldrig fel ;)

Trots träningen gick så där efter all travhoppning så slutade den på topp! Tycker även det är viktigt att tränarna ska få se hur hans dåliga sida är så att man får hjälp med det.

Bjuder på ännu en liten fail bild från söndagens La. Han river... Men snacka om att han är högt över


» Just some thoughts


» random/fail bilder

Hahaha hittade lite roliga bilder på mammas mobil! bjuder på dom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Inga filmer ännu

Filmerna från ölandshoppet är lite försenade då jag inte kan hitta sladden till kameran. Det är väll mamma eller pappa som har "städat" och glömt bort det vart den ligger. Men jag fortsätter leta så hoppas vi att den kommer fram. Sladden har varit borta nu ett tag så har massor av filmer på både tävlingar och träningar. Så ni lär väll märka när jag har hittat den


» Muck 2013

Hehe ja om en månad så får jag äntligen lämna den skola jag har tillbringat 10 värdefulla år på. Det känns så skönt att det äntligen är slut! Jag ska gå på Teknikprogrammet på Kagg (är inte antagen ännu men troligen blir jag det), hoppas det blir bra :)

Har köpt denna klänningen till avslutningen, har inte bestämt mig om jag ska lämna tillbaka den eller om det är den rätta.


» Mer bilder från Ölandshoppet


» Fyndat

På ölandshoppet var det ett ställe där de sålde hästsaker. Redan första dagen jag va där blev jag kär i ett utav tränsen. Ett Glen Gordon träns med "flätad" pannband och nosgrimma. Hade kollat på det ett tag då jag verkligen gillar den nosgrimman. Har sett den någon gång och tänkt "wow...vill ha" liksom. Så va tvungen att gå och fråga vad det kostade. Jag tänkte ju inte gå och köpa ett träns gör tusenlappen helt spontant. Men som tur va så va det extra pris 600:- (ny pris ung. 1400:- tror jag) och det är ju vad ett träns på Hööks kostar.
Dealade även lite med mamma så vi betalade hälften var<3 skulle ju ha ångrat mig om jag inte hade köpt det, bättre pris kan man inte få.


» Resultat

Om man ska sammanfatta helgens tävling: allt kan hända på ölandshoppet.

Helgen började bra med en 3:e plats i Lb. Det var ca. 40 stater så det var lite coolt då jag ändå tog det lugnt i omhoppningen. Är riktigt nöjd med den rundan!

Men nästa klass La, så var det en tre kombination som vi inte har övat på. Jag kände att han tvekade när jag kom emot det och kom helt fel på första. Han tryckte även in tre galopp steg istället för två och hoppade rakt upp och sen rakt ner på hinder nr två. Mot tredje hindret tryckte jag på han lite så han skulle gå på två men han tryckte in tre igen och jag flög till månen. Omöjligt att sitta kvar. Haha aa så kan det ju gå men han klarade tre kombinationen men det gjorde inte jag. Det gick bra och Latte sprang och åt lite gräs. Andra gången i hela mitt liv jag ramlar av på tävlingsbanan men det kan jag bjuda på. Tror även att någon av alla fotografer fick något snyggt foto på mig.......

Hoppade även La på söndagen och fick reda på att en nolla i ackumulator hoppning inte gäller om man samlar nollor till Msv. Men om man hoppar avd B gäller den. Så startade avd B eftersom jag vill börja samla nollor nu. Men nej han ballade ur på nr 7, en vattenmatta som va såååååå läskig. Blev skit förbannad på han och fick trycka över han andra gången. Sen slarvade jag på sista då jag var så arg på han.

Gick och badade i havet efter det.


» Ölandshoppet!!!!

Nu till helgen är det världens goaste, skönaste och mest häftigaste tävlingen någonsin,tävlingen man väntar ska komma hela året- ÖLANDSHOPPET

Åker dit imorgon (fredag). Ska bo hos min morfar som bor 5 min till tävlingsplatsen. Latino ska "bo" i det gamla stallet precis utanför huset så det blir nära och bra.
På lördag ska jag hoppa Lb o La och på söndag La igen. Känns som riktigt bra klasser och vill verkligen sätta nollan och även få lite revansch från förra året då jag startade min första La.... Och vägrade ut mig. Men saker och ting har förankrats mycket på ett år. Nu vet jag att jag kan komma runt, jag har gjort det med enstaka nerslag nu.
I can do it!

Så här kommer jag se ut iallafall


» Nytt

Detta handlade jag på Göteborg horse show mässan. Ska lägga upp lite tydligare bilder sen, kanske visa upp det mamma köpte oxå. Få se hur jag gör:)