» Kostnaden inom ridsporten

Lädertömmar, sadel, stövlar, stallhyra – kanske en egen häst. Ridsporten är en dyr aktivitet för många familjer. Många familjer med hästintresse vet att fyrbeningarna kan gräva djupa hål i hushållsekonomin. Ridsport är den dyraste sporterna i världen viket alla inte ha råd med. Att lägga flera tusen på ridlektioner eller egen häst går inte. Vilket är mycket orättvist då stallet är en mycket lugn miljö där ungdomar kan vara sig själva. Stallet är inte bara ett ställe där man jabbar hårt för att göra sin häst nöjd utan en plats att koppla av på.

Jag anser att ridsporten borde vara billigare för att flera ska kunna rida. Det skulle inte bara bli bättre för mig som är tävlingsryttare, utan hela ridsporten kommer expanderas och kunna konkurrera med sporter såsom fotboll och innebandy.

Utrustningen borde bli billigare i första hand. Om man vill ha ett par ridbyxor med bra kvalitet ligger priserna runt 800:- vilket är för dyrt för de flesta. Ridkläder borde vara lika dyrt som vanliga kläder och inte kosta dubbelt så mycket anser jag.

I ridsporten är det även mycket vanligt med märkeskläder. Man vill visa att ”kolla jag har pengar och rider mycket bättre än du” vilket är en stor lögn för att utrustningen visar inte hur bra man rider. Jag räknade ut att den sammanräknade summan på utrustningen på ett tävlingsekipage ligger runt 13.500 :- (+) bara för att alla köper märkeskläder som är onödigt dyra.  Detta gör att de som inte ha råd med dessa märkessaker inte vill tävlar lika mycket eftersom att man kanske få känslan av utanför.

Att ha en egen häst är dessutom också mycket dyrt. Man får räkna på 5000 i månaden för mat, stallhyra, träningar och skoning.

Hur kan man minska på kostnaden?

Jo, det måste vi göra tillsammans. För det första måste vi göra oss av med denna märkessaksmanin och billigare och hållbarare rid utrustning borde komma ut på marknaden istället.

För det andra måste staten ge mera bidrag så att ridskolor kan locka fler ryttare med billigare aktiviteter.

Hästar är levande djur och inget djur är gratis, de måste ha utrymme att röra sig, mat, träning, tid och mycket kärlek. Men det känns som att ridsport är en utnyttjad ridsport, alla vi suga pengarna ur en. Jag tror det har blivit som en ond cirkel så att ridsporten har fått en egen inflation som gjort att allt blir dyrare.

Men vad gör man inte för lycka <3 

(ett skolarbete i skolan)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo